حافظه ی دیداری

حافظه‌ی دیداری یکی از موارد بسیار مهمی است که در کودکی بسیار راحت‌تر از بزرگسالی می‌توان به تقویت آن پرداخت. زمانی که با کودک خود در سنین قبل از مدرسه تمرین های حافظه دیداری انجام دهید، در دوران تحصیل به او کمک بسیاری خواهد کرد. کودکانی که از حافظه‌ی دیداری خوبی برخوردار نیستند، در نوشتن، خواندن و حتی بیان کلمات هم ممکن است دچار ضعف شود.

این کودکان به دلیل اینکه نمی‌توانند کلمات و حروف را به درستی به خاطر بسپارند، مجبورند که مدام به کتاب یا معلم یا والدین خود مراجعه کنند و همین امر کافیست تا تمرکز کافی برای خواندن و نوشتن نداشته باشند و زودتر از بقیه‌ی بچه‌ها خسته شوند. این نوع حافظه به کودکان کمک می‌کند تا مطالبی که معلم‌ به آن‌ها یاد می‌دهد را سریع‌تر یاد بگیرند. با تقویت حافظه‌ی دیداری کودکان رنگ‌ها، اعداد، اشکال و موارد مختلف را بهتر به خاطر می‌سپارند.

روش های تقویت حافظه دیداری

کودکی با حافظه دیداری ناکارآمد ممکن است در املای کلمات دچار مشکل شود. ما اینجا یکسری فعالیت ها و تمرین هایی به شما پیشنهاد می دهیم که باعث تقویت حافظه دیداری کودک شما می شود.

۱- بازی با چوب بستنی ( تقویت حافظه دیداری و تقویت دقت و تمرکز )

انجام این فعالیت باعث تقویت حافظه دیداری و بالا رفتن تمرکز در کودک شما می شود.

می توانید یک تصویر را ( چاپ کنید یا در گوشی) به صورت الگو در اختیار کودک قرار دهید و از او بخواهید با استفاده از چوب بستنی های رنگی یا حتی با مداد رنگی شکل را مانند الگو بسازد.

۲- بازی جابجایی

از کودک بخواهید اطراف خود را با دقت ببیند. بعد چشمان او را ببندید و وسایل را جابه جا کنید . سپس چشمان او را باز کنید. و از او بخواهید با دقت اطراف را ببیند و به شما بگوید چه چیز هایی تغییر کرده .

۳- دست ورزی ( توپ های رنگی را بچسبان )

یک تصویر بر روی کاغذ یا مقوا بکشید و جای قرار گرفتن توپک های رنگی را مشخص کنید ( ما چند نمونه الگو در زیر از این فعالیت را در اختیار شما قرار می دهیم اما شما می توانید با توجه به شرایط و علاقه مندی کودک خود تصاویر متفاوتی را برای الگو انتخاب کنید ) و سپس از کودک بخواهید مانند الگو توپک های رنگی را جای گذاری کند. ( به جای توپک های رنگی آماده می توانید با کاغذ رنگی مچاله شده توپ های رنگی درست کنید.)

لیست پست های مرتبط با حافظه دیداری :